Nya Super Mario Wii

December 17, 2009 by admin
Filed under: Tv-spel 

För två veckor sen köpte jag och min pojkvän nya Super Mario Wii. Vi har tidigare märkt att vårt förhållande förbättras om vi får hålla på med någonting som kräver samarbete, t.ex. Tv-spel. Sen var vi så upptagna att vi inte hann spela det förrän denna vecka. Det är skillnad mot förr då man knappt kunde vänta tills man kom hem från affären med att slita upp förpackningen.

Hur var då spelet? Ja, vi kör ju nu co-op mode och då måste jag säga att det är ovanligt svårt. Det är inte så mycket att man hjälper varandra förutom när någon har tagit ett p-block eller liknande och man måste skynda sig att samla pengar. Nej, att vara två kan vara både svårt och frustrerande. För det första kan man inte stå i varandra. Gubbarna tar plats så man måste ibland trängas för att kunna få plats på små utrymmen. Detta leder till att man lätt trillar ner. Många liv går åt helvete pga det här. Man kan lyfta upp varandra på huvudet men då är man extra sårbar eftersom man får börja om ifall båda dör samtidigt.

Sen är det andra saker som inte funkar så bra med två spelare. Om en tar en svamp mitt när den andre är på väg att hoppa över ett stup så fryses bilden och det är lätt att man ramlar ner. Samma sak när man spawnar i en bubbla. Det kan hända vid de mest olämpliga tillfällen och leda till instant death.

Varför de inte har fixat det där med att man glider en stund för varje steg man tar och andra spelkontrollrelaterade katastrofer är för mig en gåta. Tror de att fansen vill ha åttabitarskvalitet på tv-spelen för nostalgins skull. Jag försäkrar, det vill vi inte!

Många skratt blir det hur som helst. Jag återkommer när jag har spelat lite mer Super Mario.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!