Call of duty 4 – Modern warfare

December 20, 2009 by admin
Filed under: Tv-spel 

Tv-spelet Call of duty 4 – Modern Warfare är en FPS från 2007 som jag har köpt nu. Lite efter ja, men men. :) Det är då alltså fyran i Call of Duty och första delen av den serie som kallas Modern warfare.

Man spelar två olika soldater i det här spelet – en SAS och en US marine och storyn handlar om att någon jeppe har fått tag på ett kärnvapen och det gäller då förstås att hindra honom. Det är två parallella storylines som man får ta del av och dessa knyts sedan samman på ett smart sätt.

Jag har nu klarat det här tv-spelet och då undrar ni förstås vad jag tyckte. Ja, mycket snygg grafik och klockren spelkontroll som också Call of duty-serien har varit lite av pionjärer inom. Ett väldigt cinematiskt spel som man lever sig in i mycket, coola uppdrag och häftiga miljöer. Det enda som är synd är att spelet är så kort – kanske fem, sex timmars speltid allt som allt. Ett dubbelt så långt tv-spel hade suttit fint men detta visste jag i och för sig innan jag köpte det. En annan sak som är lite irriterande är att det är förutsägbart vilka beslut man ska ta. I synnerhet när spelet bestämt sig för att man inte kan komma vidare om man inte väljer att låta bli att slåss. Det är väldigt linjärt på det sättet och finns ingen direkt frihet i hur man ska lösa problemen. Men det är ändå en småsak när man tänker på hur kul spelet är i övrigt.

Call of duty 4 kan också spelas som multiplayerspel men nu har ju Modern Warfare 2 kommit och då vill väl de flesta spela det i stället.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!