Sonic & SEGA All-starts Racing testat

March 26, 2010 by admin
Filed under: Tv-spel 

För några veckor sedan köpte jag Sonic & SEGA All-star Racing. Jag hade väl inte väntat mig något särskilt men det kryllar ju inte direkt av cartoon racingspel nuförtiden (eller cartoon cart kanske man ska kalla dem) och jag råkar gilla genren.

Karaktärerna kommer från kända SEGA-spel – samtliga Sonicgubbar är representerade: Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Shadow och Dr. Eggman samt även Alex Kidd och lite filurer jag inte hört talas om. Jag tycker helt klart att Shadow är den bästa karaktären att spela med. Han är både snabb, har bra powerboost och hyfsad handling.

Det finns i huvudsak två olika modes att spela i – Grand Prix och Missions. Grand Prix är en cup på ett tema bestående av fyra race. Tre olika svårighetsgrader finns och det är ganska stor skillnad mellan dem. Missions å andra sidan är ett litet uppdrag där det gäller att få A-rank i utförande för att kunna låsa upp nya. Det kan t.ex. vara att powerslajda så mycket man kan på en bana, ta portar, besegra en zombie eller köra en minicup. Man får inte välja vilken gubbe man vill köra med. Jag skulle nästan säga att missions är lite roligare än Grand Prix.

Tyvärr är Sonic & SEGA All-stars Racing lite av ett hafsjobb. Buggarna står som spön i backen. Det värsta är nog när man råkar köra in i ett föremål eller i en vägg. Tvärstopp. Man kan inte smidigt krångla sig ur det som man kan i de flesta andra sådana här spel utan man måste backa vilket går slött och förlorar med största säkerhet loppet. Kör man däremot av vägen och ut i ett stup förlorar man nästan ingen tid alls. AI:n sedan. Ligger man först kan man inte dra ifrån men har man däremot kommit på efterkälken är det mycket svårt att komma ikapp. Då kan bara ett s.k. “all-star mode” rädda en. Det är ett föremål man kan plocka upp som gör att man blir odödlig, kör fort som attan och dessutom kan attackera obehindrat under några sekunder. I bästa fall kan man ta sig från sista plats till första. Det känns som en nödlösning utvecklarteamet kom på i sista stund när de upptäckte att AI:n var defekt. Men detta all-star mode gör bara spelet ännu mer random. Sen att gubbarna gör segergester fast de har förlorat och ojar sig över hur dåligt det gått när de i själva verket vunnit hela turneringen gör inte så mycket.

Det här är ett ganska kasst racingspel men fungerar om man verkligen törstar efter ett nytt spel i denna ganska försummade genre.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!