Heavy Rain recension

April 6, 2010 by admin
Filed under: Tv-spel 

Det var ganska länge sen jag köpte Heavy Rain, men här kommer i alla fall min recension. Jag säger då det, vilket spel! Helt fantastisk grafik för det första. Ser man det från långt håll och tittar till snabbt så kan man nästan tro att det är en film som är på.

Heavy Rain är mer som en interaktiv film än ett spel. Handlingen är lite sorglig och spännande. Man ska jaga en mördare som kallas origami killer. I början kan man inte interagera så mycket. Man ska hjälpa gubben att borsta tänderna och raka sig m.m. vilket bara är fånigt men ganska småskojigt. Sedan kommer dock de verkliga valen. En kvinna blir våldtagen – tänker du försöka hjälpa henne eller gå därifrån? Alla dina val får stora konsekvenser och kanske är det därför Heavy Rain har extra stort replay value. Det är ett väldigt kort tv-spel med få speltimmar, men som sagt, för att få ut maximal underhållning av det ska man helst spela det flera gånger. Jag har pratat med andra som spelat det och alla har fått en helt annan handling än jag, så bara det skvallrar om att Heavy Rain är ett extremt genomtänkt och välgjort tv-spel.

Jag törs inte skriva för mycket i denna recension av rädsla för att spoila. Men jag kan definitivt rekommendera det.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!