Böcker om tv-spel

November 15, 2011 by admin
Filed under: Tv-spel 

Ste Curran har skrivit många böcker om tv-spel och faktiskt tar han ofta upp klassiska spel, sådana som förändrade världen. Han gillar att diskutera varför vissa spel blev populära och om man kan hitta den avgörande faktorn som gjorde att de blev förebilder för andra tv-spel. Nu senast i raden har vi boken The Art of Producing Games som tar upp hur ett spel blir till – från storyboard till färdig produkt. Vilka olika personer i teamet som jobbar med spelet pratas det också om. Det är intressant för mig som har känt otaliga människor inom denna bransch. Det verkar också som om rollerna ändrats från hur det såg ut för ett par decennier sedan. Allt detta står att läsa om i boken. Jag kan även rekommendera hans andra bok, Game Plan: Great Designs That Changed the Face of Computer Gaming.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!